Scandinavian Superjam 2012

Vitabergsparken, Stockholm den 15 och 16 augusti kl. 19-21

Kulturnyheterna Svt 15/8 var med oss en dag, träffa Zamounda!
www.svtplay.se/t/102863/kulturnyheterna (1 min in i sändningen.)

Streetdans, tunga beats, live-dj:s och massor av grymma dansare från hela världen invaderar Vitabergsparken under två dagar och bjuder på såväl battles som personliga shower. Scandinavian Superjam har varit ett återkommande evenemang sedan 2003 och anordnas i samarbete med Parkteatern. Vitabergsparken, Stockholm den 15 och 16 augusti.

PROGRAM

Detta bjuder vi på i dagarna två, ordningen är ej klar.

Onsdag 15/8
warm up music kl 18, start kl 19-21 Dj: Dj Panic (NL)

På scen:
Aaron Phirri
Baby Bang & Spazm
Zamounda (FR)
Bgirl Faritayle + crew
The Last Minute
Breaking Crew Battle- Domare: Bboy Flaco, Dj: Dj Panic


Torsdag 16/8
warm up music kl 18, start kl 19-21 Dj Panic (NL)

På scen:
Aaron Phirri
Funky Fresh Collabo
Ballroom house
Bones & Dj Aaron (US)
Power to the people Battle (publiken är Djs)
Seinabo Sey, Malena Uamba & Samson for President
Bonnie & Clyde Battle hip hip popping- Domare: Aminata (FR) Baby Bang, Dj: Dj Panic

Med reservation för ändringar.


Vi bjuder in:

Zamounda. En av Frankrikes mest ansedda danscrews med dansare som har imponerande meritförteckningar och lång erfarenhet.

Bones & DJ Aaron. Duo från New York som representerar flexing.

Saga “B-Girl fairytale” Ax. Uppträdde på förra årets Superjam med en soloshow som blev en succé. I år är hon tillbaka med förstärkning från sitt Uppsala-crew.

Markus “Baby Bang” Nyström. Sitter det här året med som domare och tillsammans med Kevin “Spazm” Gullberg även bjuder på en popping-show.

Landskamp i breaking. Vad är ett superjam utan landskamp i breaking? Detta år möter Norges hetaste breakare Sveriges breaking-elit i en tuff match om vem som äger breaking-tronen.

Bonnie & Clyde-battle. Åtta stycken dansare paras ihop två och två och bildar ”Bonnie & Clyde”-par för att improvisera både solo och tillsammans i popping och hiphop.

DJ Panic. En av Amsterdams mest framstående dj:s uppträder med live-set.

Seinabo Sey, Malena Uamba och Samson For President. Tre artister går ihop för ett gemensamt framträdande där soul är den röda tråden. Samson For President står för levande beats.

Och… Malena Uamba, Aaron Phirri, Cajsa Godee, Dey Dey, Skywalker, Aminata, The Last Minute, Daniel MP, Maddilou, Funky Fresh, Collabo, Anton Borgström, Speak, Alfreda, Ballroom House.

Välkommen!

Superjam 2011, foto Saga Berlin

13 thoughts on “Scandinavian Superjam 2012

 1. Pingback: Scandinavian Superjam 2012-Stockholm den 15 och 16 augusti. | Danstidningen 5 6 7 8

 2. Hej

  Jag har tittat runt lite om information om Super jam, nu är det så att jag var med och hjälpte till lite till höger och vänster i början av super jam på Adde ”2-Easy” tid, på den tiden otroliga event som folk såg fram emot.
  Nu tycker jag inte det finns information om det alls. Jag undrar varför det är så? Även min mor som är 64 år gillar eventet och frågade här om dagen om det skulle vara något, och jag hade ingen koll. Så letade upp info idag.
  Idag hittade jag info på Facebook, men på alla andra ställen är det endast info kommer snart som här…
  Många dansare undrar just om det är någon superjam i år, och det är det ju, men vad ska ni göra för att komma ut med reklamen?

  Sen att det är 10års jubileum, så borde det ju vara lite extra sådär tycker man själv som 2a generation streetdansare i Sverige.

  Hoppas verkligen det blir bra och reklamen kommer ut och informationen om eventet som verkar lite diffust.

  Med vänlig hälsning

  /Robert Wägar

 3. Hej Robert!
  Vad roligt att du och din mor gillar Scandinavian Superjam. Vi fyller som vanligt Vitabergsparken med grymma akter, dansare och musik.Vi släpper programmet nu. Varmt Välkommen! /Jessica Persson, Riksteatern

  • Hej Jessica & Riksteatern,

   ”Vi släpper programmet nu” skrev du för en vecka sedan. Men var finns det då?? Det är bara två dagar kvar till start.
   Förväntar mig att ett program innehåller artister/dansare per dag och med några tidpunkter.
   Om jag minns rätt var det svårt att hitta programmet förr året också…
   Mvh
   Arne

   • Hej Arne!
    Vi har späckat program både onsdag och torsdag mellan kl 19-21. Alla akter ser du ovan men fortfarande ändrar vi tidpunkerna så om du vill vara säker på att inte missa något, häng på båda dagarna. Varmt välkommen/Jessica Persson, Riksteatern

 4. Hej.
  Nu har vi släppt medverkande på respektive dagar! Varmt välkommen! /Jessica Persson, Riksteatern

 5. Håller helt med Robert ovan, jag är mamma till en av dessa underbara och talangfulla ungdomar som med sin dans har, lockat mig till dessa evenemang. Vitabergsparken har varit en av de stora dansevenemang man har sett fram emot. Har upplevt att det har varit välorganiserad och informationen har funnits tillgängligt långt innan vid tidigare tillfällen. Detta år är inte min son med pga andra dansuppdrag men jag ska dit ändå idag. Informationen har jag fått leta efter länge och noga. Med hopp om lite mer uppmärksamhet och marksnadsföring till dessa tillställningar de kommande åren! En mamma till 🙂

 6. Grymt bra låtar som spelades ikväll 15 aug på Superjam. Är det möjligt att kolla med DJ:n om låtlista? Var speciellt en låt i början av kvällen med någon refrängtext liknande ”I will move ….”

 7. hej Carmen.
  Underbart att du kommer. Det var en härlig kväll ikväll och vi uppskattar publikantalet till ca 3000 personer. Imorgon är det dags igen. Vi lyssnar på vad du och Robert säger och tänker hur vi ska göra vidare, tex detta år har vi marknadsfört via sociala medier som facebook. Hoppas vi syns i parken imorgon också. /MVH Jessica Persson, Riksteatern

 8. Har just varit på Superjam för femte året i rad. Det här borde spelas in och sändas på TV så att fler kan få ta del av de fantastiska framträdandena. Skulle med fördel kunna ersätta ett par avsnitt av Allsång på Skansen 🙂

 9. Hejsan.
  Först och främst vill jag bara säga att det alla dansare var otroligt grymma och ett stort tack till allihopa som gjorde kvällen till en sådan fantastisk kväll. Ser fram emot nästa år.
  Sedan undrar jag en sak om breakarna. Det är nämligen så att vi ska sätta ihop ett gäng breakare och filma snart inför ett stort project och undrar vad grabbarnas namn är så jag kan kontakta de. Det var battlen mellan swe-norge grabbarna.

  Tack så mycket. tacksam för svar snarast.

  Peace

Comments are closed.