Art of the streets Stockholm 2012

Om Art of the Streets Stockholm
Datum: Den 25-26 augusti 2012
Plats: Södra Teatern, Kägelbanan, Stockholm
Inträde: Gratis
Innehåll: Öppen vägg för alla att måla på, workshops, livemålningar av några av världens hetaste graffitikonstnärer, filmvisning och debatter.

Den 25 och 26 augusti är det för tredje året i rad dags för Riksteaterns gatukonstkonvent Art of the Streets. Förra årets publikrekord med närmare 6000 besökare i åldern 3 till 80 år, visar att intresset för graffiti och gatukonst är stort och att många vill passa på att prova konstformen när den för en helg möjliggörs i nolltoleransens Stockholm. För att inspirera och visa vad graffiti kan åstadkomma har Riksteatern återigen bjudit in några av världens och Sveriges hetaste konstnärer.

De senaste bokningarna till Art of the Streets är den levande legenden Mare 139 från USA och Boniface Mwangi och hans kollektiv från Kenya. Mare 139 var en del av ”the Golden Era” i New York 1975-1985. Han har sedan dess bland annat bidragit till att få in graffitin på konstgallerier och har varit en viktig röst för gatukonsten i hela världen. Från Kenya kommer den prisbelönte bildjournalisten Boniface Mwangi som tillsammans med ett konstnärskollektiv bekämpar en korrupt regim. Med livet som insats och internationellt uppmärksammad gatukonst försöker de belysa problemen i hemlandet.

– Vi är stolta över att idag kunna meddela att Art of the Streets har bokat Mare 139 och Boniface Mwangi och hans kollektiv. Det visar på bredden i årets program. På grund av den nolltoleranspolitik som bedrivs i Stockholm och andra delar av landet tvingas även vi att arbeta mot orättvisor och för demokrati och yttrandefrihet, i likhet med den kamp som förs i andra länder. Vi ser det som en av våra viktigaste uppgifter att skapa plats för fria konstnärliga uttryck, säger Ceylan Holago, producent på Riksteatern.

Klara konstnärer sedan tidigare är de levande legenderna Bates (Danmark) och Pose (USA), de svenska konstnärerna MSCR, Gouge, Karma och Seksie, även känd som Bleckan från Salong Betong. Från Finland kommer den uppmärksammade gatukonstgruppen K65 vars medlemmar är över 65 år. Tidigare utannonserade Lady Pink har tyvärr lämnat återbud av personliga skäl.

Läs mer om konstnärerna här

4 thoughts on “Art of the streets Stockholm 2012

  1. Pingback: konstkonstkonstkonstkonst « Konstnär Jannike Simonsson

  2. Är det verkligen den 25-26 augusti (söndag+måndag?) Brukar väl va lördag+söndag? :O

  3. Pingback: K65 CREW: Granny takes over streetart | Good Arts

Comments are closed.