Art of the streets camp


Se fler bilder nedan!

Riksteatern fortsätter genom Graffitifrämjandet att skapa nya möjligheter för Stockholms kreativa ungdomar att utveckla sitt skapande. Nu introducerar man det nya konceptet graffitikollo med Art of the Streets Camp.

För den som vill utveckla sin stil och inspireras av några av Sveriges bästa graffiti- och streetartkonstnärer arrangerar Graffitifrämjandet den 3-5 augusti ett graffitikollo under namnet Art of the Streets Camp. 20 unga deltagare kommer under en lägerhelg i Skarpnäck i Stockholm att få en unik möjlighet att förfina alla led av sin kreativitet, från skissande till öppen vägg. Till sin hjälp har de gästkonstnärer och erfarna lägerledare. Klara konstnärer är Hop Louie och Gouge.

– Det är fantastiskt att Riksteatern genom Graffitifrämjandet kan erbjuda den här möjligheten för unga graffitimålare. Vår ambition är att skapa en oas där ungdomar kan ägna sig åt att utvecklas i sin kreativitet utan att behöva tampas med fördomar kring konstformen. Graffiti är de här ungdomarnas sätt att uttrycka sig, och vi ger dem en plats att göra det på, säger Hugo Röjgård, ordförande i Graffitifrämjandet.

Om Art of the Streets Camp
Datum: Den 3-5 augusti
Plats: Örnboet vid Flatensjön i Skarpnäck (Stockholm)
Antal platser: 20
Åldersgräns: 16 -18 år

Om Graffitifrämjandet
Graffitifrämjandet blev Riksteaterförening 2011 och arbetar för att höja graffitins status som konstnärligt uttryck genom att sprida kunskap om graffiti, gatukonst och närliggande uttryck både lokalt och på riksnivå. Graffitifrämjandet arbetar också för att svenska städer ska utarbeta en toleranspolicy som innefattar graffiti och gatukonst som välkomna och självklara inslag i stadsbilden.

Läs mer här!

Bilder från årets Art of the Streets Camp:
Foto: Saga Berlin